Preiviikinlahden reitit (Pori)

Sijainti: Preiviikinlahden alue on iso ja mahdollisuuksia on monia. Esimerkiksi Kaarluodontielle (Kaarluodontie 55, Pori) voi pysäköidä auton, josta on lyhyt matka Kaarluodon lintutornille. Ooviikin lintutornin pysäköintialueelle pääsee laittamalla navigointiin Koulunmutka 61, Pori. Etelärannan lintutornille löytää osoitteesta Uimarannantie 186 ja Leveäkarin lintutornille osoite on Rantahaantie 147. (Yyterin lietteistä on oma merkintä.)

Reitin pituus: Yleisesti ottaen alueen lintutornit ovat melko lähellä autoteitä, joten kävelyä ei tule kovin pitkiä matkoja. Mutta jos haluaa, voi tehdä pitkiä reittejä kulkemalla lintutorneilta eteenpäin Preiviiki-Yyteri-retkeilyreittiä.

Vaikeus: Helppokulkuisia, mutta osa pitkospuureiteistä on ollut ainakin keväällä ja kesällä 2020 hajalla.

Alue on osa Selkämeren kansallispuistoa, mihin kuuluu myös esimerkiksi Merikarvian Sälttöö. Ensimmäiset kuvat ovat Kaarluodosta, jälkimmäiset Ooviikistä.

Kuten alla olevasta näkyy, osa pitkospuureiteistä on hajalla (v. 2020) Kaarluodossa.

Ooviikin lintutorni

Koulunmutka-nimisen tien pysäköintialueelta Ooviikin lintutornille on matkaa noin puoli kilometriä. Samalta pysäköintialueelta voi lähteä retkeilyreittiä pitkin Kalarantaan, jonne matkaa tulee noin 750 m (polku näkyy esim. trailmapissa).

Preiviikinlahden maisemaa:

Kalaranta:

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s