Hiittenkarin luontopolku (Kauttua, Eura)

Sijainti: Kauttualla. Luontopolulle voi lähteä kolmesta kohdasta, joiden osoitteet ovat seuraavat: Sepäntie 153, Eura TAI Möljän venesatama (Google Mapsiin voi laittaa Möljän leijonaranta) TAI Hevossuonrannan parkkipaikka (Hevossuontie 114). Parhaiten autoja sopii venesataman pysäköintialueelle.

Reitin pituus: Reitin pituus on kokonaisuudessaan noin 2,7 km. (Reitti ei ole rengasreitti, joten jos haluaa palata takaisin aloituspaikkaansa, pituutta tulee koko reitin kiertämällä yli 5 km. Toki autoteitä hyödyntämällä tästä voi tehdä myös rengasreitin.) Pienten lasten kanssa yksi hyvä vaihtoehto on jättää auto sataman parkkipaikalle ja kävellä siitä Hiittenkarin kärkeen (n. 1,2 km) & takaisin. Katso reitin kohdat ja pituudet tarkemmin tästä kuvasta. Luontopolkua ei ole merkitty retkikartta.fi:hin, mutta esimerkiksi trailmap.fi:ssa se näkyy.

Vaikeus: Helppo, mutta ei esteetön, vaan polulla on kiviä ja juuria jne. Polku kulkee suureksi osaksi järven rannassa.

Luontopolulla on kauniita maisemia ja näköala Pyhäjärvelle on hieno.

Talvella järven jäälle tehdään hiihtolatuja.

Pienten lasten kanssa hyvä lähtöpaikka on Möljän leijonaranta, josta on suhteellisen lyhyt matka Hiittenkarin kärkeen ja takaisin. Luontoretkeilyn lisäksi satamassa voi poiketa leikkipuistoon.

Jätä kommentti