Kauhanevan-Pohjankankaan kansallispuisto (Kauhajoki / Karvia)

(Tässä merkinnässä on tietoa kansallispuiston kahdesta reitistä: Katikankanjonista ja Kauhalammin kierroksesta.)

KATIKANKANJONI

Sijainti: Navigointiin voi laittaa osoitteeksi Kiviluomantie 461, 61950 Kauhajoki (tai Google Mapsiin voi kirjoittaa suoraan myös Katikankanjonin pysäköintialue).

Reitin pituus: Noin kahden kilometrin pituinen rengasreitti.

Vaikeus: Keskivaikea (korkeuseroja / jyrkkiä nousuja ja laskuja), mutta mitään ongelmia ei ollut muutaman vuoden ikäisen lapsenkaan kanssa. Ei ole esteetön.

Upeat maisemat ja muutenkin mukava reitti. Lyhyen pituutensa vuoksi sopii oikein hyvin lapsiperheillekin, mutta itse olisin mielellään kävellyt täällä paljon pidemmänkin kierroksen. Lämpimät suosittelut! Alueella on myös laavu.

Ps. Osa kuvista on otettu syksyllä 2020 ja kun kävimme uudelleen keväällä 2021, alueelle oli tehty joihinkin jyrkimpiin kohtiin portaat helpottamaan kulkemista.

Muun muassa yllä näkyvää nousua oli helpotettu portailla, kun kävimme uudelleen keväällä 2021.

Katikankanjonin reitiltä löytyy alla olevassa kuvassa näkyvä laavu.

***

KAUHALAMMI

Sijainti: Kaksi lähtöpistettä, me lähdimme Salomaalta osoitteessa Kyrönkankaantie 357 (Karvia) sijaitsevalta parkkipaikalta. Toinen lähtöpaikka olisi Nummikankaalla. Katso karttaesite.

Reitin pituus: Hieman alle 3 kilometrin pituinen rengasreitti.

Vaikeus: Helpohko. Salomaan pysäköintialueelta lähtee esteetön polku, joka menee Nevalammelle asti, mutta koko rengasreitti ei ole esteetön eli kapeiden pitkospuiden alkaessa on käännyttävä takaisin, jos tarvitsee esteettömän reitin.

Sopivan pituinen ja kaunis reitti pientenkin lasten kanssa. Reitiltä löytyy laavu, jos haluaa myös ruokatauon retkeilyn lomassa pitää. Laavu on heti reitin aluksi, jos lähtee Salomaalta. Lisäksi Kauhalammilla on uimalaituri.

Jätä kommentti