Hirvi-Kallen kierros/luontopolku (Noormarkku, Pori)

Sijainti: Porin Noormarkussa. Kalviikintieltä kääntyy nimetön tie, jonka varrella on ”Kalviikin korsu” (sijainti suunnilleen tämä). Korsun vierestä lähtee kyseinen luontopolku. Metsästysaikana ei kannata alueella liikkua.

Reitin pituus: Noin 2,3 km pituinen rengasreitti. (Polku näkyy nyk. retkikartta.fi:ssä.)

Vaikeus: Helppo/keskivaikea, kapehkoa metsäpolkua, jossa on paljon esim. kiviä. Märkänä aikana suosittelen kumisaappaita tai vähintäänkin hyviä goretex-kenkiä suo-osuuden vuoksi.

Reitin varrella on monenlaista maastoa (rämesuo, kuusikko, kallio, jne.) ja kalliolta löytyy myös korkea näkötorni, josta on upeat maisemat pitkälle. Reitti on melko lyhyt, joten sen saa kuljettua hyvin myös pienten lasten kanssa.

Lisäys 2023: Reitin varrella, näkötornin vieressä, näytti olevan jonkinlainen nuotiopaikka, mutta ei siis polttopuita. Myös korsun yhteydessä on mahdollisuus tehdä nuotio (jos käytät korsua, maksa 10e:n käyttömaksu paikasta). Reittimerkit ovat osittain melko kuluneet, joten melko tarkkana saa olla, että pysyy reitillä.

Reitti lähtee korsun vierestä; puusta roikkuva kyltti näyttää polun lähtökohdan selkeästi. Reitti kulkee aluksi suolla, joten vedenkestävät kengät on järkevä valinta sulan maan aikaan.

Matkan varrella on myös tietoiskuja sisältäviä kylttejä.

Kalviikinkallio on hieno paikka ja korkeimmalta kohdalta löytyy näkötorni.

(Kuva isompana, jos tekstin haluaa nähdä.)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s