Kräsoora (Merikarvia)

Sijainti: Auton voi pysäköidä parkkipaikalle, jonka osoite on Kräsoorantie 243. (Aiemmin Google Mapsissa saareen vievä tie näkyi väärin, joten jos jonkin navigoinnin kanssa on vielä ongelmia, osoitteeksi voi laittaa myös Maarintie, jota pitkin perille löytää.)

Reitin pituus: Todella lyhyt – pysäköintialueelta matkaa laavulle tai merinäköalapaikalle on vain noin 200 m.

Vaikeus: Helppo ja esteetön soratie laavulle asti. Laavukatokselta voi jatkaa merinäköalapaikalle, mutta se on kapeaa metsäpolkua (senkin pituus vain n. 200 m).

Hieman tylsä kohde sinänsä, koska pidempää luontoretkeä ei täällä saa tehtyä (kulje vain merkityillä poluilla), mutta jos etsii Merikarvialta kaunista nuotiopaikkaa, joka on esteetön ja/tai jonne ei tarvitse kävellä pitkää matkaa, on tämä siihen oikein sopiva!

Merkinnän ensimmäinen kuva on saareen vievän sillan vierestä kuvattu.

+ Lisävinkki: Katso myös merkintä Fartmyyryn luontopolku sekä Stäävit ja Vaadit. Merikarvialla kannattaa käydä tutustumassa myös moniin alueella oleviin koskiin (tässä kartta). Koskien ja niiden vieressä olevien laavujen lähelle pääsee pysäköimään autolla, joten kävelyä ei tule paljoa.

Lisäksi Lankosken luontopolusta on oma merkintänsä tässä blogissa.

Alla oleva kuva on Piinukoskelta. (Lokakuussa 2020 käydessämme Piinukosken riippusilta oli sortunut ja täten pois käytöstä. Uudella retkellä vuonna 2021 se olikin jo taas kunnossa.)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s