Monna-Ooperi-luontopolku (Rauma)

Sijainti: Auton voi pysäköidä esimerkiksi Ooperiin (Vanha Turuntie 56, Rauma), mutta myös mm. Kodisjoentieltä voi lähteä liikkeelle.

Reitin pituus: Varsinainen Monna-Ooperi-luontopolku on noin 6,5 km (rengasreitti), mutta Ooperista voi kulkea esim. vain laavulle asti janareitin, jolloin pituus on noin 1,5 km per suunta. Reitin kartta löytyy netistä pdf:nä (hieman epäselvä kylläkin…) ja kyseinen luontopolku eli ”keltainen reitti” näkyy merkittynä retkikartta.fi:ssä. Toinen mahdollisuus on kulkea ”valkoinen reitti”. Alueella kulkee lisäksi paljon pururatoja Lähdepellon kuntoilualueella ja monenlaisia pienempiä metsäpolkuja, joten itsekin voi retkikartan avulla kävellä haluamansa reitin.

Vaikeus: Helpohko. Pienesti korkeuseroja.

Jos reittiä lähtee kiertämään Ooperista myötäpäivään, se kulkee aluksi pitkin kaunista järvenrantaa.

Virallinen reitti, jota itsekin kuljin, menee tuon osuuden jälkeen noin 1,5 km pitkin tavallista asfalttikävelytietä ennen kuin reitti kääntyy takaisin metsään kallioille. Näin jälkikäteen ajatellen olisin voinut mieluummin tehdä jonkin oman reitin kulkemalla Pitkäjärvenkalliolla/Lähdepellon kuntoilualueella kohti Ryssänkalliota.

Sadepäivän jälkeen goretex-kengät olivat hieman pakollinen varustus, koska monessa kohtaa vettä oli kerääntynyt runsaasti.

Laavulla ei ollut puita.

PS. Katso myös muita Rauman kohteita: Kodisjoen luontopolku, Kokkovuori ja Omenapuumaan luontopolku.

Jätä kommentti