Rihtniemennokka (Rihtniemi, Pyhäranta)

Sijainti: Lintutornin pysäköintipaikan osoite on Haurlahdentie 456 (Pyhäranta). Paikka löytyy Google Mapsista nimellä ”Rihtniemennokan lintutorni”.

Reitin pituus: Parkkipaikalta on matkaa lintutornille alle 200 metriä. Ei ole esteetön.

Rihtniemestä löytyy myös mm. Vihitynmaan rinki (kivimuodostelma) ja pieni luonnonsuojelualue, jonka tarkan sijainnin näkee maastokartasta (esim. retkikartta.fi).

Rihtniemen luonnonsuojelualueelle pääsee pitkin metsäpolkua, joka lähtee osoitteen Haurlahdentie 141 kohdilta. Kyseisen autotien varrella on kohtia, joihin auton pystyy hyvin pysäköimään. Matkaa alueelle tulee alle 1 km per suunta autotieltä. Polku ei ole merkitty. Vihitynmaanrinki taas löytyy kävelemällä suunnilleen osoitteen Haurlahdentie 122 kohdilta lähtevää metsätietä (on osoitettu viitalla). Autotieltä matkaa on alle 1 km per suunta.

Rihtniemennokka on Etelä-Suomen mantereen läntisin paikka. Jos lintujen bongailu ei kiinnosta, myrskyisellä säällä siellä voisi katsella upeita aaltoja, koska paikalta näkee suoraan avomerelle.

***

Aivan lintutornin parkkipaikan vierestä löytyy luontolava. Korkeampi lintutorni löytyy siis hieman pidemmältä metsäpolkua seuraamalla.

Vihitynmaanrinki.

Rihtniemen luonnonsuojelualue.

***

PS. Jos haluat kävelemään pidemmälle luontopolulle, josta löytyy myös laavu, tutustu täältä noin kymmenen kilometrin päästä löytyvään Hierkonpolkuun!

Jätä kommentti