”Yltä ja alta” sekä ”Puuvuori” (Pinsiö, Hämeenkyrö/Ylöjärvi)

Sijainti: Yltä ja alta -maataideteoksen parkkipaikka löytyy osoitteesta Sasintie 555 (Pinsiö/Hämeenkyrö) tai vaihtoehtoisesti voi pysäköidä laavun viereen osoitteeseen Sasintie 525.

Puuvuori on kyseisestä paikasta muutaman kilometrin päässä, osoitteessa Pinsiönkankaantie 10 (Pinsiö/Ylöjärvi).

Reitin pituus: Kummankin paikan pysäköintialueelta on vain lyhyt kävely kohteeseen. Yltä ja alta -teoksen alueella voi sen lisäksi kävellä esim. noin parin kilometrin pituisen rengasreitin maastossa.

Puuvuoren ympäristössä menee paljon erilaisia polkuja ja niistä on helppoa tehdä useiden kilometrien pituinen rengasreitti. Polut näkyvät esim. trailmap.fi:ssä.

Vaikeus: Suurimmaksi osaksi helppo.

YLTÄ JA ALTA

Yltä ja alta -maataideteos on taiteilija Nancy Holtin tekemä ja siitä voi lukea lisää esimerkiksi täältä.

Tästä tuli heti yksi lastemme suosikkikohteista, koska tunneleissa ja taideteoksen päällä kulkevalla käytävällä oli heidän mielestään kivaa leikkiä. 🙂

Yltä ja alta -taideteoksen vierestä voi nousta polkua pitkin ylös laavulle. (Laavun viereen pääsee kyllä myös autolla, osoite merkinnän alussa.)

Laavulla ei ole ylläpitoa eli nuotiota kaipaavien täytyy viedä mukanaan omat polttopuut.

Taideteoksen ympärillä olevassa maastossa kulkee polkuja, joita pitkin saa tehtyä noin parin kilometrin pituisen rengasreitin.

PUUVUORI

Puuvuori on ympäristötaideteos, jonka suunnittelija on Agnes Denes. Kyseessä on kartiomainen soravuori, jolle on istutettu yli 10000 mäntyä tietyn kaavan mukaisesti. (Lue lisää esim. Wikipediasta.)

Alueella kulkee paljon polkuja, joten pitkänkin kävelyretken tekeminen luonnossa on mahdollista, mutta itse vuorelle on siis lyhyt matka tien päästä.

***

Ps. Tämä on blogin 100. merkintä ja määrä tuli täyteen siis alle puolessatoista vuodessa! Monissa paikoissa olemme käyneet retkeilemässä useammankin kerran, mutta pääsääntöisesti jokaisesta paikasta on tässä blogissa vain yksi merkintä (jota tarvittaessa päivitetään esimerkiksi eri vuodenaikana otetuilla kuvilla). Talven myötä uudet merkinnät vähenevät, koska lumisena aikana monetkaan reitit eivät ole hyvin kuljettavissa. Uusien merkintöjen määrä hidastunee tulevaisuudessa myös siksi, että lähialueiden kohteet alkavat olla kierrettyjä ja aina ei ehdi tai jaksa lähteä kovin kauas Porista, vaan sitten mennään vanhoja tuttuja luontoreittejä. Kaikki merkinnät löydät lueteltuna täältä.

Jätä kommentti