Uttermossan ulkoilureitti (Kristiinankaupunki)

Sijainti: Meidän käyttämä pysäköintialue löytyy suunnilleen osoitteen ”Uttermossantie 636” kohdilta. Eksyimme tänne retkeilemään vähän puolivahingossa, koska näin vt8:a ajaessa luontopolkukyltin, jota päätimme seurata ja katsoa, millainen paikka on kyseessä.

Reitin pituus: Useita kilometrejä, mutta toki reitistä voi kulkea vain osan. Osa poluista näkyy retkikartta.fi:ssä.

Vaikeus: Emme kulkeneet tällä kertaa kuin osan reitistä, mutta se osuus oli lähinnä tavallista metsäpolkua.

Itselleni jäi nyt vähän epäselväksi, onko tämä täysin hylätty vaellusreitti, sillä lähtöpaikan vieressä oleva esteetön osuus ei ollut todellakaan nyt esteetön, koska päälle oli kaatunut puita ja hajottanut sitä (ks. kuva alempaa). Netistä ei myöskään löydy mitään ajantasaisia tietoja tästä reitistä. Mielenkiinnosta pitäisi joskus käydä kokeilemassa yksin, millainen tämä reitti kokonaisuudessaan tällä hetkellä on eli onko kuljettavissa järkevästi…

Uttermossantien parkkipaikalta lähtee siis retkeilyreitti läpi portin. Tässä on ollut ennen lyhyt esteetön reitti, mutta nyt esteettömyys oli kaukana, koska reitin päälle oli kaatunut puita.

Lähdimme kulkemaan vaellusreittiä kohti Ristikalliota, mutta emme lopulta kulkeneet lasten kanssa polkua kuin ehkä noin kilometrin, kunnes käännyimme takaisin. Tämän vuoksi reitistä ei ole juurikaan enempää kerrottavaa, mutta jos joku lukijoista osaa tästä kertoa enemmän, se olisi oikein mukavaa!

Jätä kommentti