Kustaa-Hirven luontopolku / Kaidatvedet (Parkano)

Sijainti: Luontopolku lähtee Parkanon metsämuseon parkkipaikalta osoitteesta Rännärinmuseotie 112. Kaidatvedet on erämainen järviketju.

Reitin pituus: Kustaa-hirven luontopolku on 2 km (rengasreitti). Metsämuseolta lähtee myös pidempi Käpykintukka-vaellusreitti, jonka pituus Käenkoskelle on noin 7 km (janareitti eli sama matka takaisin; Käenkosken päässä on mahdollista kiertää myös muutaman kilometrin mittainen rengasreitti). Polut näkyvät esim. trailmap.fi:ssä.

Vaikeus: Melko helppo. Tavallista metsäpolkua ja pitkospuita. Hieman korkeuseroja.

Kustaa-Hirven luontopolku

Luontopolulla on upeita järvimaisemia, erilaisia metsäosuuksia sekä suo-osuus.

Me kävimme ensin tutustumassa Metsämuseon nähtävyyksiin, minkä vuoksi lähdimme kiertämään luontopolkua myötäpäivään nuotiopaikan vierestä, mutta suoraan parkkipaikalta pääsee siis kiertämään reittiä toiseen suuntaan.

Reitillä on lapsille tehtäväkylttejä.

Reitti kulkee Messukallion vierestä. Messukallio on jääkauden hioma upea kallio. Kyltti kertoo, että paikalla pidettiin aikanaan jumalanpalveluksia kesken kirkkovenematkan, jos sään puolesta ei kirkkoon asti päästy.

Messukalliolla Käpykintukan polun ja Kustaa Hirven luontopolun reitit erkanevat. Seuraavan kuvan alue ei siis varsinaisesti kuulu enää luontopolkuun, mutta lapset tykkäsivät kyseisillä isoilla kivillä leikkiä.

Oikein kiva reitti, suosittelut!

***

Metsämuseon ulkona oleviin kohteisiin voi tutustua vuoden ympäri, aukioloajat sisätiloihin voit katsoa nettisivuilta. Esteetön alue. Metsämuseo esittelee metsätöiden historiaa.

PS. Parkanosta löytyy myös mm. Alkkianvuoren luontopolku.

Jätä kommentti