Kolin kansallispuisto

(Nyt ollaan kaukana Satakunnasta ja Kolin kansallispuistosta on netissä tietenkin paaaljon tietoa, mutta tässä kuitenkin tiivistetysti meidän kulkemat reitit. Kolin reittien kartta löytyy netistä pdf:nä.)

KOLIN LUONTOKESKUKSELTA LÄHTEVÄT REITIT

Huippujen kierros

Lyhyt (n. 1,5 km) rengasreitti, jonka varrella pääsee näkemään upeita maisemia Ukko-Kolin, Akka-Kolin ja Paha-Kolin huippujen päältä. Tämä ei ole vaativa reitti.

Mäkrän kierto

Melko vaativa rengasreitti (n. 7,5 km) huomattavien korkeuserojen vuoksi. Kuitenkin ehdottomasti suositeltava kaikille, joilla on riittävästi peruskuntoa korkeaan nousuun. Mäkrävaaren laella näkee kuuluisan männyn. Reitin varrella on nuotiopaikka Ikolanaholla.

Kolinuurron kierros

Noin kolmen kilometrin mittainen rengasreitti, jolla on suuria korkeuseroja eli vaatii myös jonkinlaista peruskuntoa.

*

PAIMENENVAARAN PYSÄKÖINTIALUE

Paimenen polku

Tämä on noin 2,5 kilometrin mittainen ympyräreitti. Myös tällä reitillä on suurehkoja korkeuseroja eli ei aivan huonokuntoisimmille, vaikka reitti ei olekaan pitkä. Reitin varrella on nuotiopaikka.

*

PIRUNKIRKON PYSÄKÖINTIALUE

Pirunkirkko

Autotieltä on vain lyhyt kävely Pirunkirkko-luolalle (matkalla on pitkät portaat), mutta toki täältä on mahdollista mennä pidempiäkin reittejä Kolin muille alueille esim. Kiehisen kierrosta pitkin. Luolaan sopii kulkemaan sisälle aikuinenkin.

***

Seuraavan kuvan näköala löytyy Mäkrän kierron / Kolinuurron kierroksen varrelta.

Seuraava maisema on Paha-Kolilta kuvattu.

Jätä kommentti