Mielenreitti / Suolijärvi (Hervanta, Tampere)

Sijainti: Parkkipaikka löytyy osoitteesta Suolijärvenkatu 5 (Tampere).

Reitin pituus: Mielenreitti-polku on pituudeltaan hieman yli 2 km (rengasreitti). Katso kartta pdf:nä. Mahdollista on myös tehdä esimerkiksi retki kokonaan Suolijärven ympäri, jolloin pituudeksi tulee noin 4,5 km. Alueella kulkee myös paljon muita polkuja (ks. esim. trailmap.fi) eli sulan maan aikaan reittimahdollisuuksia on monia.

Vaikeus: Mielenreitti on rannassa helppokulkuinen, kesäaikaan ilmeisesti esteettömästi esim. lastenrattaiden kanssa kuljettavissa. Mielenreitin ”yläpolku” on hieman vaativampi ja sinne päästäkseen täytyy nousta portaita. Tällä hetkellä (27.1.24) polku oli hyvin tamppautunut eli syvässä lumihangessa ei täällä tarvitse tarpoa.

Talvella alueella kulkee myös hiihtolatuja.

Luontopolun varrella on yhdeksän taideteosta ja toivon tarinaa, joiden yhteydessä on myös luonnon ja mielen havainnointiin liittyviä pohdintatehtäviä. Voit lukea Mielenreitistä lisää: outdoorstampere.fi.

Särkijärven rannalla on nuotiopaikka, jonne on Mielenreitiltä vain lyhyt kävelymatka Suoliojan vartta pitkin. Nuotiopaikkaa ei näy näissä kuvissa, mutta seuraavat kuvat ovat siis aivan nuotiopaikan vierestä.

Jätä kommentti