Inhottujärvi (Noormarkku, Pori)

Sijainti: Porin Noormarkussa. Laviantieltä on hyvä opaste Oravasaarentielle, josta käännytään oikealle kohti Iso Lehtisalonnokkaa. Tien päässä on pysäköintialue.

Pituus: Kyseessä on janareitti eli pituus on itse valittavissa. Lintutornille on pysäköintialueelta vain muutama sata metriä ja luontolavalle vielä vähemmän. Inhottujärven reitiltä voi tehdä noin 6,5 km pituisen matkan per suunta Keidaslammille (ja Keidaslammiltakin voi vielä jatkaa siis halutessaan pidemmälle). Toinen vaihtoehto on tietenkin lähteä Inhottujärveltä toiseen suuntaan kohti Hanhijokea ja sieltä edelleen kohti Sakalammia.

Vaikeus: Helpohkoa tavallista metsäpolkua.

Inhottujärven pysäköintialueella on nuotiopaikka (puuvarasto on) ja pieni ranta, jossa on laituri.

Pysäköintialueelta lähtiessä ensimmäisenä tulee vastaan luontolava (näkyy seuraavassa kuvassa). Ainakin luontolavalle ja ehkä jotenkuten myös lintutornille asti – vaikka juuria ym. polulla onkin – pystyisi myös rattaiden kanssa kulkemaan, mutta sen jälkeen polku on siis kapeampaa.

Lintutornille mennessä matkalla näkee ison siirtolohkareen, jonka päälle menee kuin portaat eli sehän on tietenkin lapsia kiinnostava leikkipaikka. 🙂

Kun metsäpolkua jatkaa eteenpäin luontolavan ja siirtolohkareen jälkeen, pääsee siis lintutornille. Lintutornista on kaunis näköala, vaikka lintuja ei olisikaan kiinnostunut bongailemaan.

Lintutornin jälkeen voi jatkaa polkua eteenpäin esim. Keidaslammille asti.

Hanhijoki

Jos Inhottujärveltä lähtee retkeilyreittiä toiseen suuntaan, kävellään ensin autotietä, kunnes juuri ennen Oravajoen patoa käännytään metsään. Autotien vieressä on nuotiopaikka, mutta ei puuvarastoa. Jos haluaa tehdä vain lyhyen retken Hanhijoen sillalle, auton voi jättää tähän kohtaan (Hanhijoelle on tästä reilu kilometri matkaa).

Reitti kulkee Hanhijoen sillalle asti leveää väylää.

Lisäys vuonna 2023: Hanhijoen silta on juuri uusittu. Sen vierestä löytyy nuotiopaikka ja polttopuita. Kaunis taukopaikka!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s