Helvetinjärven kansallispuisto (Ruovesi)

Sijainti: Ruovedellä. Kankimäen parkkipaikalta (Helvetinkoluntieltä) lähtee Helvetistä itään -kierros, josta tämä merkintä lähinnä kertoo.

Reitin pituus: Helvetistä itään -kierros on yhteensä noin 4 km. Muitakin reittimahdollisuuksia kyseisestä kansallispuistosta toki myös löytyy, katso pdf-kartta.

Vaikeus: Hyväkuntoista metsäpolkua sekä myös pitkospuita ja portaita. Korkeuseroja. (Meillä 3-vuotiaskin jaksoi koko reitin kävellä kesähelteessä ja lisäksi mennä Helvetinkolu-rotkoa alas ja ylös.)

Matka kohti Helvettiä alkaa Helvetin Portti -nimisen ravintolan vierestä. Reitti on helposti kuljettavaa leveää polkua, jonka varrella on tietoiskuja sisältäviä opaskylttejä.

Hieman ennen Helvetinkolua on mahdollista tehdä käynti päivätuvalla, jonne pääsee alas ja ylös portaita pitkin.

Reitin kohokohta on tietenkin Helvetinkolu, jonka päältä on upeat näköalat. Varsinkin lapset myös innostuivat rotkossa seikkailemisesta.

Reitin varrella on myös suo-osuus.

Haukanhieta

Suosittelut, hieno paikka. Olen lapsuudessa asunut Kurussa ja siksi myös Ruovedellä on tullut käytyä useita kertoja – nämä maisemat ovat siis tuttuja itselleni jo sieltä pienestä pitäen. Haukkajärven ranta (Haukanhieta) on myös lapsuudesta tuttu ja helteisenä päivänä olisimme mielellään myös siellä vierailleet uimassa, mutta siihen ei sitten aikaa kuitenkaan ollut. Ehkä ensi kesänä! 🙂

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s