Koskeljärvi (Eura)

Sijainti: Lähtöpisteitä on kaksi: Uhrattu-nimisen paikan parkkipaikka löytyy Uhratuntien päästä ja Latosaaren parkkipaikka Kaupunginpääntien varrelta. Koskeljärven luontoreitti, josta tämä merkintä kertoo, on siis janareitti Uhratulta Latosaarelle tai toisinpäin.

Reitin pituus: Itse valittavissa eli janareittiä voi kulkea haluamansa pituuden, mutta reitti Uhratusta Pyhäniemen laavulle on reilu 4 km. Pyhäniemi-Latosaari-osuus on noin 7 km pitkä. (Eli jos vaeltaa koko matkan, reitin pituus on noin 11 km per suunta eli edestakaisin matkaa tulee yli 20 km.)

Uhratun parkkipaikalta on noin 200 m nuotiopaikalle. Myös Latosaaren parkkipaikalta Nuhjan laavulle on erittäin lyhyt matka.

Vaikeus: Uhratusta aloittaen aluksi on helppo esteetön soratie, mutta reitti muuttuu myöhemmin metsäpoluksi ja pitkospuiksi. Latosaaren parkkipaikalta taas pääsee esteettömästi Nuhjan laavulle asti, mutta muuten reitti Latosaaren lintutornille ja Pyhäniemeen on tavallista metsäpolkua ja pitkospuita (pieni matka tietä pitkin myös).

Merkintää on päivitetty 9/22.

UHRATTU – PYHÄNIEMI

Reitillä on aluksi kaunis järvimaisema ihailtavana.

Uhratusta löytyy nuotiopaikka, kun kääntyy aluksi reitin lähtökohdassa vasemmalle (varsinainen reitti lähtee siis oikealle).

Parin kilometrin tieosuuden jälkeen reitti kääntyy metsäpolulle.

PYHÄNIEMI – LATOSAARI

Ennen Latosaarta on Nuhjan laavu ja luontolava, josta on vielä noin puolisen kilometriä Latosaareen.

LATOSAARI

PS. Katso myös muita paikkoja Eurassa: Hiittenkarin luontopolku, Harolan luontopolku ja Sieravuoren ulkoilureitti

Jätä kommentti