Pikku Rottajärven reitti (Ulvila)

Sijainti: Autolla voi tulla Rottapäkintielle (Pori, ks. sijainti Google Mapsissa) ja lähteä siitä kävellen Vesitielle, joka on siis yksityistie, jolla on kielletty autolla ajaminen. Varsinainen metsäpolku kääntyy kyseiseltä Vesitieltä siis vasta myöhemmin, mutta jos haluaa tehdä pidemmän luontoretken, voi liikkeelle lähteä esim. vanhalta junaradalta ja kävellä aluksi Luolakallion ja Kettukallion metsäpolkuja pitkin.

Reitin pituus: Riippuu siitä, mistä lähtee liikkeelle. Jos lähtöpiste on Rottapäkintien ja Myyrynkujan risteyksessä, matkaa Pikku Rottajärvelle on noin 2,5 km (janareitti eli yhteensä noin 5 km). Metsäpolun lähtöpiste näkyy esim. trailmapissa. Jos reittiin yhdistää esimerkiksi Luolakallion ja Kettukallion polut, pituutta tulee yli 5 km per suunta.

Vaikeus: Tavallista metsäpolkua, kallioiden vuoksi hieman korkeuseroja. Ei merkittyä reittiä, mutta polku on hyväkuntoinen, joten ilman karttaakin pysyisi reitillä, mutta polun voi siis katsoa esim. trailmapista.

Pikku Rottajärven laavu on palanut joitakin vuosia sitten eikä uutta ole sittemmin rakennettu. Nuotiopaikka oli edelleen, mutta puuvarastossa ei ollut ainakaan viimeksi puita.

Pikku Rottajärveltä polkua voi jatkaa vielä eteenpäinkin, mutta polku näytti suht kostealta / pitkospuut olivat melko huonossa kunnossa.

Ps. Katso myös Ruosniemen alueen paikat (Kukkulakallio, Rännärinkallio, Ruosniemen entinen luontopolku ja Ylikylän metsä/Palokallio) ja merkintä reitistä Rottasuonkalliot – Sitkeänmäenkalliot – Rottajärvi!

Jätä kommentti