Puurijärven ja Isonsuon kansallispuisto

Sijainti: Jos menet Kärjenkallion reitille, jätä auto Yttiläntiellä olevalle pysäköintialueelle (Yttiläntie 981, Kokemäki). Jos taas haluat mennä Isosuolle, auton voi jättää Mutilahdentien parkkipaikalle (Mutilahdentie 210, Huittinen). Nämä ovat melko lähellä toisiaan, joten molemmat ehtii hyvin samalla reissulla.

Reitin pituus: Isosuon reitti on noin 2 km pitkä ympyräreitti, matkalla voi poiketa Mutilahden lintutornille, joka ei paljoa reitille pituutta lisää. Lisäksi janareittinä voi kulkea ”turvesuulin” ohi.

Kärjenkallion reitti on noin 0,8 km per suunta.

Vaikeus: Helppo. Suolla kuljetaan tietenkin pitkin pitkospuita. Kärjenkallion luontolavalle taas menee esteetön polku (0,4 km), mutta siitä eteenpäin lintutornille asti menevä polku ei ole enää esteetön.

Kärjenkallio

Kärjenkallion luontolavalle asti menevä reitti on lyhyt ja esteetön.

Luontolavalta on vielä vajaa puoli kilometriä matkaa lintutornille, joka on jopa 18 metriä korkea eli Pohjoismaiden yksi korkeimmista lintutorneista.

Isosuo

Isosuon ympyräreitti on vain kaksi kilometriä pitkä eli sen pienetkin lapset jaksavat oikein hyvin. Reitin varrella on myös lintutorni.

Seuraavassa kuvassa Mutilahden lintutorni, jolle voi poiketa Isosuon reitiltä.

Isosuon rengasreitiltä voi poiketa myös turvesuulille, jonka ohi menee pitkospuureitti.

+ Lisävinkki: Lähistöllä on myös Säpilän riippusilta (os. Riippusillantie, Kokemäki), mikä on kiva nähtävyys.

Ala-Kauvatsanjoen vierestä löytyy nuotiopaikka, jos sellaista kaipaa! Katso tarkemmin sijainti kartasta.

Ps. Katso myös Valkeajärven luontopolku.

Jätä kommentti