Harjunpäänkalliot (Harjunpää, Ulvila)

Sijainti: Ulvilan Harjunpäässä. Liikkeelle voi lähteä Harjunpään koulun (Katinhännäntie 17, Harjunpää) takaa kallioille nousemalla tai esim. Iidankujan päästä metsään suuntaamalla.

Reitin pituus: Ei mitään yhtä merkittyä reittiä eli itse valittavissa. Alueella kulkevia polkuja voi katsoa esim. Trailmap.fi:stä. Harjunpäänkallioiden poluilla pystyy helposti kulkemaan esimerkiksi noin parin kilometrin pituisen rengasreitin ja halutessaan voi kulkea useamman kilometrin reitin vaikka Kukkulakalliolle asti ja takaisin (esimerkiksi tätä reittiä pitkin).

Reitin vaikeus: Tavallista metsäpolkua kallioineen.

(Tämän merkinnän kanssa on hieman sama juttu kuin Ruosniemen monien eri kallioiden kanssa eli viitsiikö sitä kirjoitella jokaisesta metsäalueesta oman merkintänsä, jos alueella ei edes kulje mitään virallista luontopolkua. Mutta olen päätynyt siihen, että myös näistä on kiva vinkkailla niille, jotka eivät ole sen tarkemmin tutustuneet eri metsäalueisiin!)

Harjunpäänkallioilta näkymänä on peltoja.

PS. Katso myös muita merkintöjä Pohjois-Porin alueelta: Ylikylänpuisto/PalokallioLuolakallio & Kettukallio + Rottajärvi, RännärinkallioRuosniemen kadonnut luontopolku (+ Suokalliot), Pikku Rottajärvi (Ulvila).

Harjunpäästä voi lähteä kiertämään metsäreittiä myös esimerkiksi Uudenhaantieltä Yellow Flag -polkua pitkin. Esimerkiksi suunnilleen osoitteen Uudenhaantie 124 sekä Uudenhaantie 149 kohdilla on mahdollisuus jättää auto parkkiin tien sivuun. Katso polun lähtöpaikka esimerkiksi trailmapista. Itse olen kulkenut esimerkiksi tällaisen noin 8 kilometrin rengasreitin.

Jätä kommentti