Vatulanharju (Ikaalinen)

Sijainti: Auton voi pysäköidä esimerkiksi parkkipaikalle, jonka osoite on suunnilleen Palinperäntie 1314 (Ikaalinen) tai Vatulanharjuntien alkuun (Vatulanharjuntie 5).

Reitin pituus: Monenlaisia mahdollisuuksia, koska alueella kulkee paljon erilaisia polkuja. Vatulan luontopolku on noin 4 kilometrin pituinen.

Vatulanharju kuuluu harjumuodostelmaan, joka alkaa Hämeenkyröstä (Lintuharju) ja sen jälkeen jatkuu Ulvaanharjuna ja lopulta siis vuorossa on Vatulanharju. Tämän harjumuodostuman pituus Vatulanharjulta Hämeenkyrön lentokentälle asti on noin 10 km ja siitä voi jatkaa vielä eteenpäin Lintuharjulle asti. Vatulanharjulta voi toki jatkaa matkaa Pirkan uraa pitkin myös Kankaanpään suuntaan. Polkuja voi katsella esim. trailmapista.

Vaikeus: Polut helppokulkuisia, mutta korkeuseroja toki on.

Talvella alueella kulkee hiihtolatuja.

Palinperäntien parkkipaikan vieressä on kota. Myös Ulvaanharjulta löytyy kota, jos sinne asti jatkaa retkeilyä.

Vatulanharjun alueella kulkee luontopolku, jonka varrella on opastetauluja, mutta me emme kulkeneet luontopolkua kokonaisuudessaan, vaan teimme oman kierroksen eli kokonaisuutena kyseisestä luontopolusta ei ole kokemusta. Reittimerkinnät ainakin puutteelliset. Reitin aluksi oli tiedote, jonka mukaan rastitauluja puuttuu ja reitin uusinta odottaa tukirahoituspäätöstä kevään 2024 aikana. Alueella on myös frisbeegolfrata.

2 kommenttia artikkeliin ”Vatulanharju (Ikaalinen)

    • Lapset määritteli reitin (kuljettiin polkuja vähän miten sattuu) ja se jäi ikävä kyllä käymättä vähän puolivahingossa. 😀 Mutta eiköhän sinne joskus tule uudestaan mentyä ja sitten tuokin maisema nähtyä!

      Tykkää

Jätä kommentti